Tuesday, 31 January 2012

now is February

Hello uoollss...hahaha...Rindu kat ERIN sudah dilepaskan sbb last week mummy ERIN balik kampung without daddy ERIN :( Bertolak dr KL jam 6ptg sampai Alor setar jam 12tgh malam macam tu lah...So,sampai umah jer my little girl sudah dibuai mimpi...
Day 1 : Esok pagi bangun jer dari tido ERIN tersengih2 tengok mummy dier...hehehe So, rutin harian mummy mandikan ERIN n bg mamam..

Ni lah dia baby 1 malaysia...hahaha sudah pandai okey ;p

Hah, gigi ERIN dan tumbuh dah kat atas 2 batang...Lepas ni ERIN will start her new hobby.... BITE...hahaha..Jaga2 semua..
ERIN siap jer mandi, mummy n pakcik bawa ERIN g kantin maktok sebab umah takde orang.Maktok p masak 2 kat kantin prepare untuk esok hari ... 



As usual, ERIN diikat di belakang.. :)


Sampai ja kantin maktok,ERIN start plak her daily activity...hahaha Berlatih berjalan cara bebas lah kot namanya..hahhaa

Dia tolak jer kerusi tu pusing2 satu kantin....

Day 2 : Still macam biasa bangun tido siapkan ERIN n pergi kantin...Umah dah sunyi takde orang... Means last day lah mummy ngan ERIN kan..Nanti malam da nak balik daaa.. :( Jumpa kejap pon da ok dah kan... da lepas rindu kira oklah kan.. :)

Ni stail terbaru ERIN posing depan camera.. :)

 ERIN start tido dari kul 2 sampai 4stgh kot..Itupun sebab dikejutkan  :)

 Mandi dalam besen yang sama besar dengan badan ERIN.. hahaha

Time nak balik ERIN nak drive kete maktok tapi tak kesampaian :p

Sama ke kiteorg punya muka??


17 FEB ni birthday ERIN plak...Bab prezen, mummy da settlekan dah..Cuma nak celebrate 4 ERIN lom dapat ditetapkan sbb takot mummy ERIN keje n tak dapat balik kg..So, wait n see jelah..Bergantung kepada masa n keadaan lah :)

That's all 4 today....hihihi Nant sambung lagi k.. :) peace




Tuesday, 24 January 2012

Obsesiku ...

Walllawehhh....Best lah plak lagu ni kann....Gemersik kalbu punya penangan...
Sape suka angkat tangan...Hahahha...Dah ler handsome....Ahakss..

Jom layan ler.. :)





Daddy ERIN tetap di hatiku...ahakss :p

Sunday, 22 January 2012

Tersentuh hati...

Wahhh....tajuk macam cite upin ipin plak kannn...ahaksss...

Actually, semalam mummy n daddy erin da balik shah alam...So,tinggallah Erin kat kampung dengan mak tok dia....Sedih la mummy erin :(  Konon2 taknak nangis tapi tak boleh lahhh nak menahan nyer..Pas cium jer Erin, terus masuk kete tak tgk dia dah...Air mata kira dari Alor Setar sampai ke Penang lah baru nak kering...huhuhu..dashyat..Banyangkan lah dari lahir sampai dah 11bulan tak penah pisah..mana boleh tahan kan...

So,semalam last day kat kampung just bawa Erin g Tesco pastu makan kenduri kat umah bestfriend mummy jer...

ERIN nak jadi pilot lah nant :)

ni pict Erin masa kat Tesco Stargate... tak hingat dunia dah dok drive ni :p

 ni plak masa dalam kete nak p kantin maktok :)


kat bawah ni semua kat rumah bestfriend mummy Erin :-

 rindu sangat2

 ni pose mummy Erin n bonda Insyirah Marsya :)

 Cute kan posing macam ni ...ahakss :p

1 MALAYSIA okeh :)

Semua ni pengubat rindu mummy n daddy :)





Friday, 20 January 2012

Ayam Goreng Rempah... :)

Sedappp kan ayam goreng rempah...Hahaha terliur sekejap...Actually, hari ni mak saya dapat projek katering kecil2an...So, atas permintaan mak kena wat salah satu menu ayam goreng rempah.Sebelum ni, mak lom pernah buat pon..So,semalam belek2 search kat google jumpa plak resepi yang marvelousss..Arini dah buat..Memang sodap lah..Sangat puas hati..Terlupa pulak blog sape saya cilok semalam...


Resepi Ayam Goreng Rempah :)

1 ekor ayam
5 ulas bawang putih
2 biji bawang besar
1 inci halia
5 batang serai
1 sudu besar ketumbar
** blend kering semua bahan di atas

1 sudu besar rempah kari ayam @ daging
1 sudu besar serbuk cili
1 sudu teh serbuk kunyit
3 sudu besar tepung jagung
1 biji telur
setangkai daun kari
garam n ajinamoto unt perasa

Gaulkan semua bahan di atas dengan ayam... (lagi lama lagi bagus)
pastu goreng hingga masak..
'selamat mencuba'

Thursday, 19 January 2012

Our Holiday

13 JAN 2012 jam 1200 macam tu kiteorang 1 family gerak ke Cameron Highlands... :) 1st time nak bawa ERIN g holiday...Mummy suke Erin pon suke tau..ahaks...Masa otw ke sana, huuhhh...tuhan jer yang tahu..Jalan bengkang bengkok sampai naik pening perut mummy..Nasib tak keluar segala bagai dalam perut nih.. :) Erin jer maintain tido dalam kete..Ahakss :p

Ni ler antara post2 yang sempat di ambil :)




























Tuesday, 17 January 2012

ERIN masuk baby contest lagi... :)

hello aunty2 n uncle2...
kalau berkesempatan, jom lah tolong like picture ERIN ni jap....


senang jer lah sangat..

mula2 click link ni https://www.facebook.com/cuteyworld 
like jer  page cuteyworld tu

pastu click link ni plak

naik jer gambar ERIN ni, like jer terus pict tu...

senang kannn.
TQ yer :)

Lain nak buat lain yang buat :p

Harini still kat kampung..Tengah menghitung hari2 untuk meninggalkan cinta hati saya si ERIN bam2 kat kampung...Ohh , dapatkah mummy n daddy meneruskan hari2 tanpamu ERIN...huhuhu ..Bila pikir2kan balik,sedih lah nak tinggalkan ERIN tapi apa kan daya..TERPAKSA..

So, arini bajet nak bawa ERIN g jalan2 lah.. Ingat nak pi Tasik Darulaman tapi da lewat kan...kteorg bawa ERIN p ape ke nama ntah ler tempat tu...JUBLI EMAS kot kalau ikut dari kata2 adikku tu lah namanya...Ingat kot best ler kan...Tapi,hampeh ler..tak best langsung..Orang kalau nak dating2 best lah...hahahha.. so,langsunglah takde gambar kat situ...kikiki ;p

ERIN pose dalam kete.. :)

Last2, kteorg g jer City Plaza..Bajet nak bawa ERIN main2 kat situ..Eskalator pon hampeh..tingkat 1 n 2 tak on pun...dah la ERIN berat lebih kurang sama beras dah...Daddy malas nak keluarkan stroller dia..GGrrr....konon2 nak dukung gilir2..cehhh..

ERIN main kereta2 mainan yang sesoai jer ngan umur dia...hiihihi...dah bagi main taknak bangun plak...hadoii lah :p

Ni lah antara pose2 ERIN..ahakss :-


 ada gaya tak nak drive kete betul....hahaha




Oklah...nak stop dulu lah...nant ingat nak stori pasal holiday kteorg plak...ada ker yang nak baca....hahaha. :)  bubbye

Monday, 16 January 2012

1st time nak menulis...

Rasa macam banyak sangat nak menulis yerk...hahaha..padahal dengan keje lagi..pastu anak plak active terlampau..tak terkejar rasanya....anyway, thanks yer kat adikku sebab tulun kakakmu ini create blog....hahaha...
ok yang ni 1st post..so, tak delah banyak sangat nak tulis pon....nanti lah sambung lagi yerk.... :)