Wednesday, 27 June 2012

BROOCH FELT YANG CUTE MIUT :)





Hello... i'm back...ahaksss.... arini saya nak tunjukS my new craft...hikhikS..

saya buat brooch bunga from felt..
jom lah beli...Nak oder pon boleh :) pilihlah nak kaler ape pun buleh...:)

yg kecik2 tu satu RM2.50
yg besar sikit tu satu RM3.00

Kan dah nak raya nih... Jom lah melaram...
Kalau nak request untuk sepit rambut pon boleh...
mama n gegurl melaram sama2 time raya kan...

nak oder... lawatlah FB saya :)

tq :)








Tuesday, 3 April 2012

Frame design

Sesuai untuk dijadikan hadiah birthday, anniversary dll.....Cantikkk kan...


 order from my boss


 order from my bff BY


 order from ofismate hubby


order from my ofismate DAMAK

dis 1 special 4 my frendz..4 her wedding...ok kan bg hadiah macam ni?

Anyone berminat,juz leave ur comment ;)

Car signage

Car signage... banyak colour yang boleh dipilih... :)
Pilih design yang korang nak...Pastu nak tulis ape...Bagitau jer.... :) InsyaAllah saya try buatkan yang terbaikkkk :)
price bergantung pada design.. Yang simple dimple RM15..n ada yang remeh sikit tuh RM18.



order from Putri Syazwani n Nur Syakilla Ameera


 order from Nur Syakilla Ameera 


 order from Siti Norfarahin


 sold to Fatin Nadia


 order from Mawarni Zamri


 order from Fatin Nadia


order from Fatin Nadia


order from mummy dyla :)

berminat?jom lah oder... :)

Thursday, 29 March 2012

felt key chain

hai....da lama menyepi sbbnya bz sangat menjahit...hari ni baru nak interframe sikit..ahakss :)

ni antara key chain 100% handmade by me :)
korang buat lah pilihan nak kaler apa n nak design apa....

harga bergantung pada key chain yg korang request lah :)

 yang butterfly ni RM 4.00 shj


 kasut ni RM3.50 shj



 key chain nama ni RM 4.00..max huruf 6 jer :)


love nih RM 3.50 shj :)


book only RM4.00





flower2 ni RM4.00 sahaja :)

jom lah oder :) JOM JOM 

Tuesday, 31 January 2012

now is February

Hello uoollss...hahaha...Rindu kat ERIN sudah dilepaskan sbb last week mummy ERIN balik kampung without daddy ERIN :( Bertolak dr KL jam 6ptg sampai Alor setar jam 12tgh malam macam tu lah...So,sampai umah jer my little girl sudah dibuai mimpi...
Day 1 : Esok pagi bangun jer dari tido ERIN tersengih2 tengok mummy dier...hehehe So, rutin harian mummy mandikan ERIN n bg mamam..

Ni lah dia baby 1 malaysia...hahaha sudah pandai okey ;p

Hah, gigi ERIN dan tumbuh dah kat atas 2 batang...Lepas ni ERIN will start her new hobby.... BITE...hahaha..Jaga2 semua..
ERIN siap jer mandi, mummy n pakcik bawa ERIN g kantin maktok sebab umah takde orang.Maktok p masak 2 kat kantin prepare untuk esok hari ... 



As usual, ERIN diikat di belakang.. :)


Sampai ja kantin maktok,ERIN start plak her daily activity...hahaha Berlatih berjalan cara bebas lah kot namanya..hahhaa

Dia tolak jer kerusi tu pusing2 satu kantin....

Day 2 : Still macam biasa bangun tido siapkan ERIN n pergi kantin...Umah dah sunyi takde orang... Means last day lah mummy ngan ERIN kan..Nanti malam da nak balik daaa.. :( Jumpa kejap pon da ok dah kan... da lepas rindu kira oklah kan.. :)

Ni stail terbaru ERIN posing depan camera.. :)

 ERIN start tido dari kul 2 sampai 4stgh kot..Itupun sebab dikejutkan  :)

 Mandi dalam besen yang sama besar dengan badan ERIN.. hahaha

Time nak balik ERIN nak drive kete maktok tapi tak kesampaian :p

Sama ke kiteorg punya muka??


17 FEB ni birthday ERIN plak...Bab prezen, mummy da settlekan dah..Cuma nak celebrate 4 ERIN lom dapat ditetapkan sbb takot mummy ERIN keje n tak dapat balik kg..So, wait n see jelah..Bergantung kepada masa n keadaan lah :)

That's all 4 today....hihihi Nant sambung lagi k.. :) peace




Tuesday, 24 January 2012

Obsesiku ...

Walllawehhh....Best lah plak lagu ni kann....Gemersik kalbu punya penangan...
Sape suka angkat tangan...Hahahha...Dah ler handsome....Ahakss..

Jom layan ler.. :)





Daddy ERIN tetap di hatiku...ahakss :p

Sunday, 22 January 2012

Tersentuh hati...

Wahhh....tajuk macam cite upin ipin plak kannn...ahaksss...

Actually, semalam mummy n daddy erin da balik shah alam...So,tinggallah Erin kat kampung dengan mak tok dia....Sedih la mummy erin :(  Konon2 taknak nangis tapi tak boleh lahhh nak menahan nyer..Pas cium jer Erin, terus masuk kete tak tgk dia dah...Air mata kira dari Alor Setar sampai ke Penang lah baru nak kering...huhuhu..dashyat..Banyangkan lah dari lahir sampai dah 11bulan tak penah pisah..mana boleh tahan kan...

So,semalam last day kat kampung just bawa Erin g Tesco pastu makan kenduri kat umah bestfriend mummy jer...

ERIN nak jadi pilot lah nant :)

ni pict Erin masa kat Tesco Stargate... tak hingat dunia dah dok drive ni :p

 ni plak masa dalam kete nak p kantin maktok :)


kat bawah ni semua kat rumah bestfriend mummy Erin :-

 rindu sangat2

 ni pose mummy Erin n bonda Insyirah Marsya :)

 Cute kan posing macam ni ...ahakss :p

1 MALAYSIA okeh :)

Semua ni pengubat rindu mummy n daddy :)





Friday, 20 January 2012

Ayam Goreng Rempah... :)

Sedappp kan ayam goreng rempah...Hahaha terliur sekejap...Actually, hari ni mak saya dapat projek katering kecil2an...So, atas permintaan mak kena wat salah satu menu ayam goreng rempah.Sebelum ni, mak lom pernah buat pon..So,semalam belek2 search kat google jumpa plak resepi yang marvelousss..Arini dah buat..Memang sodap lah..Sangat puas hati..Terlupa pulak blog sape saya cilok semalam...


Resepi Ayam Goreng Rempah :)

1 ekor ayam
5 ulas bawang putih
2 biji bawang besar
1 inci halia
5 batang serai
1 sudu besar ketumbar
** blend kering semua bahan di atas

1 sudu besar rempah kari ayam @ daging
1 sudu besar serbuk cili
1 sudu teh serbuk kunyit
3 sudu besar tepung jagung
1 biji telur
setangkai daun kari
garam n ajinamoto unt perasa

Gaulkan semua bahan di atas dengan ayam... (lagi lama lagi bagus)
pastu goreng hingga masak..
'selamat mencuba'

Thursday, 19 January 2012

Our Holiday

13 JAN 2012 jam 1200 macam tu kiteorang 1 family gerak ke Cameron Highlands... :) 1st time nak bawa ERIN g holiday...Mummy suke Erin pon suke tau..ahaks...Masa otw ke sana, huuhhh...tuhan jer yang tahu..Jalan bengkang bengkok sampai naik pening perut mummy..Nasib tak keluar segala bagai dalam perut nih.. :) Erin jer maintain tido dalam kete..Ahakss :p

Ni ler antara post2 yang sempat di ambil :)